четвер, 10 липня 2014 р.

український бізнес

У 2002-2004 роках в Україні починається друга хвиля експансії російського капіталу. У цей період він більше концентрується на машинобудуванні, електроенергетиці та інформаційних технологіях. У цей період політичні фактори починають втрачати пріоритетний вплив, а основна мотивація експансії російського капіталу в Україну пов'язується із створенням транснаціональних інтегрованих виробничих ланцюжків, розширенням ринків збуту, регіональної і галузевої диверсифікованості бізнесу.
Російський бізнес в Україні: на правах господаря

2008-2013 друга хвиля, план "Сім'я"
за допомогою ФСБ та СБУ отримання контролю над більшістю підприємств країни.
Контроль над активами українських олігархів через офшорні зони.
Зірвання планів подальшої інтеграції з ЄС.

2014 "сіра зона"
За допомогою зброї, терористів, диверсантів - створення нестабільності на значній території України, нагнітання страху і невпевненості у суспільстві. Створення значної кількості "сірих зон" по всій території держави. Для подальшої експлуатації населення, підприємств, природних ресурсів. Непрямий контроль над територіями.
Тобто випробувані протягом 1950-2010-х в Африці та Азії методи.

"Зжерти" українських олігархів, підмяти під своїх їх бізнес росіяни мріяли давно. Якщо до 2010 це виглядало як економічна конкуренція, експансія російського капіталу або рейдерські захоплення, то з 2010 навіть люди, які далекі від управління активами зрозуміли що до чого. Нажаль навіть в 2014 році є олігархи та бізнесмени в Україні, які не розуміють чим може закінчитись війна на сході і яку долю їх бізнесу приготувала Росія. Бізнес має визначитись та обрати стратегію - віддатись на поталу кремлінам та фсбешникам чи підтримати український народ.

Немає коментарів: