неділю, 6 липня 2014 р.

Гібридна війна. Протидія.

Росія веде гібридну війну проти України. Ключовими напрямками є інформаційна війна, диверсійні групи, ворожі агенти у структурах влади.

Як протидіяти?

Контрпропаганда у ЗМІ - телебачення, інтернет.
На телебаченні замісь російських серіалів показувати 2-3 години інформацію про події на сході, російсько-українські відносини протягом кількох століть.
В інтернет створити російськомовні сайти, які інформуватимуть росіян про поточні події та висвітлюватимуть українську точку зору.
Росіяни педалюють тему сепаратизму в Україні - потрібно обговорювати тему сепаратизму в Росії. Імперців дратує обговорення сепараитизму, якщо це стосується імперії.

росіяни використовують термін 'зловещее интелектуальное превосходство'. Натомість ми можемо користуватись терміном 'інтелектуальна перевага'.
Україна може запропонувати всім народам кращій варіант організації суспільства, взаємовідносин індивіда та держави. треба використати цей шанс. Побудувати якісно інше суспільство і державу.

Достатньо донести до російського обивателя думку, що Росії краще дружити та співробітничати з Україною, аніж ворогувати.
Інтернет та росіяни українського походження, друзі - головні помічники у цьому. В Росії є агенти впливу, які підтримають добросусідські відносини між нашими країнами.

Фінансування. Є український бізнес, який бажає повернутись на ринок Росії.
Питання не тільки в грошах, а в цінностях, цивілізаційному виборі, що ми можемо запропонувати значній частині російського суспільства. Ворогів можна перетворити на друзів, принаймі частину з них.

Немає коментарів: