середу, 25 березня 2015 р.

Марк Паславський


Російські рейдери захопили підприємство загиблого бійця АТО. Колишній громадянин США Марк Паславський загинув у боях під Іловайськом. Ділки, скориставшись смертю власника агрофірми, підробили документи і захопили компанію. Нині друзі загиблого намагаються відвоювати захоплений бізнес у судах, йдеться у сюжеті ТСН.19.30. Керівники аграрної компанії намагаються зайти на територію свого підприємства. Їх уже вкотре не пускають охоронці. Вирішити проблему міліція не може. Факт перешкоджання лише фіксують для майбутніх судових позовів. Два місяці тому на територію компанії "Русава" зайшли озброєні люди, представилися власниками і призначили свого директора.
Найбільша в Кагарлицькому районі агрофірма належала Марку Паславському. Американський рейнджер приїхав до України 92-го. Учасник Революції гідності дивом залишився живим під час розстрілу на Інститутській, проте загинув у серпні 2014-го в боях за Іловайськ. "Я думаю всі шляхи ведуть до Києва. Очевидно, що політична еліта вважатиме, що життя триватиме як в попередні роки, але кожен, хто тут воює, скаже, що цього більше не буде", - казав боєць "Донбасу" Марк Паславський під час одного зі своїх інтерв'ю.

Він загинув за нову Україну, проте старі методи корупції забрали у нього бізнес вже після смерті. Банальна підробка документів у зговорі з місцевими чиновниками та суддями – класична схема рейдерів. "Він "продав" свою долю 10 вересня, коли був похоронений", - каже друг Марка і гендиректор ТОВ "Русава-К" Володимир Бортник. Юлія Башева - державний реєстратор. Вона переоформлювала компанію на нового власника за підробними документами. Каже, що не має права перевіряти те, що їй подають. Управління юстиції дії державного реєстратора називає незаконними, обіцяє "заходи дисциплінарного впливу". Але порушниця своєї вини не визнає. Поки Юлія Башева намагається захищатися, судова експертиза свій висновок уже зробила. Підпис Марка Паславського – підробка. Актив у 100 млн гривень безкоштовно забирає росіянин із Криму. "Марк продав підприємство російському окупанту, з яким боровся, - це нонсенс", - каже Володимир Бортник, гендиректор ТОВ "Русава-К".
Більше читайте тут: http://tsn.ua/ukrayina/rosiyski-reyderi-zahopili-pidpriyemstvo-zagiblogo-pid-ilovayskom-biycya-batalyonu-donbas-417424.html

Немає коментарів: