вівторок, 27 серпня 2013 р.

як правильно перемикати передачі на велосипеді

Найпоширеніша помилка - рідкісне використання переднього перемикача. Перейдіть ззаду на зручну зірочку і працюйте з переднім перемикачем. Ви відчуєте на скільки швидше знаходите потрібну передачу, адже ефект від одного перемикання на передній зірочці можна порівняти з ефектом від перемикання на дві зірочки задньої касети, а часу витрачається значно менше!
З'являється можливість швидко набирати потрібну швидкість руху за допомогою одного перемикання. Потім, коли Ви ввійдете в ритм руху, у Вас буде шанс за допомогою заднього перемикача точніше скорегувати передачу.
Пам'ятайте: спочатку правильно виберете передню передачу, і тільки потім за допомогою заднього перемикача коректуйте передачу! 

На нижченаведених рисунках показано правильне і неправильне перемикання передач


http://rosport.com.ua/articles/bike-art/147-pravylne-peremykannia-peredach

Спочатку необхідно трохи уповільнити обертання педалей (так, щоб вони крутилися «вхолосту»). Потім переключити передачу і плавно відновити нормальну швидкість обертання педалей. Як тільки ви відчуєте, що ланцюг став на нову зірку, можна крутити педалі на повну силу.
Перемикайтеся на потрібну передачу завчасно. Наприклад, ви їдете на велосипеді і бачите, що попереду підйом на гірку. Не чекайте, поки велосипед втратить швидкість на схилі і ви зупинитеся, не встигнувши перемкнутися. Переходьте на знижену передачу ще до початку підйому.
Ну і традиційно: стежте за станом вашого велосипеда. Ланцюг повинен бути змащений, а перемикачі - чистими, не заляпаними минулорічним брудом.

http://easy-cycling.com/right_gear_shifting-ukr.htm

Немає коментарів: